Látnivalók

A hotel tágabb környezetében vendégeink számos szabadidős és kulturális program közül választhatnak.  A Dél-alföldi régió több természeti és ember alkotta látnivalója látogatók ezreit vonzza a környékre. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark; az ország legismertebb szikes tava, a Fehér-tó; a kiskunmajsai termál- és élményfürdő, valamint Magyarország negyedik legnagyobb városa, Szeged biztosítja, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget.

Balástya

A település őse 1725-től tartozott Szegedhez, a hozzá tartozó tanyavilágot kapitányságokra osztották. 1891-ben Szeged-Felsőközpont néven települést alapítottak. Balástya felsőtanyai határrészén 1891. október 26-án avatták föl a Felsőközpont külterületi közigazgatási és kultúrközpontot. Az avatási ünnepségre meghívták Mikszáth Kálmánt és Munkácsy Mihályt is. Munkácsy Mihály "Honfoglalás" című festménye mellékalakjainak balástyai parasztok is a modelljei voltak. Mikszáth szerint gyönyörű típusok akadtak: "ős arcok, szőrrel benőve... (bővebben)

Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark

A hajdani pusztát 1803-tól a Pallavicini család birtokolta. 1936-ban a Pusztaszeri Árpád Egyesület szerződést kötött Pallavicini Alfonz Károly őrgróffal: 99 évre - egy pár fehér galambért, és holdanként egy ezüstpénzért a szobor körüli 29,5 holdat haszonbérbe vették. A Nemzeti Árpád Ligetben emlékhelyet terveztek. E szándékot a II. világháború meghiúsította, utána az egyesület is megszűnt.
A község belterülete az 1950-es évek óta fejlődött ki. A 70-es évek elején a pusztaszeri emlékpark Sövényházán volt, annak középkori elődje... (bővebben)

Fehér-tó

Móra Ferenc mondta róla: „Mi az a Fehér-tó? Az Alföld legnagyobb szikes pocsolyája. Mikor jól érzi magát, ötezer holdas tenger, amely elér Szegedtől Kistelekig, félóráig megy mellette a gyorsvonat. Hal van benne annyi, hogy a puli is azt enné, ha bevenné a gusztusa  sárízű halat. Nagy nyarakon eltűnik a tenger, s akkor végeláthatatlan sziksó sivatag lesz belőle, amely aztán szeret tengerrel álmodni.”
A Fehér-tó kiterjedése mintegy 14 négyzetkilométer. A tó... (bővebben)

Szeged

 Szeged Csongrád megye székhelye, a Dél-alföldi Régió központja. Dél-kelet Magyarország legnagyobb települése, 163 ezer lakossal. A Tisza és a Maros folyók összefolyásánál helyezkedik el.
2. század közepén Ptolemaiosztól tudjuk, e hely első névszerinti említését, mint Partiscus. A gepida – hun, majd rövid ideig újfent gepida, s az őket meghódító avarok több mint kétszáz évig uralták a tájat. Az avarok bukását Nagy Károly frank és a Keletről előnyomuló Krum, bolgár kán okozták... (bővebben)

Online Szobafoglalás

Szoba fajtája
db egyágyas
db kétágyas
db háromágyas
db negyagyas

Bejelentkezés